KDU.breadcrumbs.homeArchiv zpráv Praha 8 předává Palmovku magistrátu

Praha 8 předává Palmovku magistrátu

Přidáno 30. 12. 2021
Ilustrační foto
Zastupitelstvo MČ Praha 8 odsouhlasili „odevzdání“ hrubé stavby radnice a dalších pozemků na Palmovce Magistrátu hlavního města Prahy (MHMP). Předání stavby a dalších pozemků magistrátu a vůle všech 3 stran (MČ Praha 8, MHMP a Metrostav) dohodnout se je, doufejme, racionální a nejbezpečnější řešení pro občany Prahy 8 a pro rozvoj celé oblasti.
Hrubá stavba radnice a obchoďáku na Palmovce stála cca 600 milionů korun, dále MČ dostala 300 milionů od MHMP na dokončení, z nich 241 miliónů Kč utopila v soudních sporech a v dalších podivných vydáních. Další vydání v letech 2010 – 2021 spolkla akciová společnost Centrum Palmovka a.s. vlastněná MČ Praha 8. Jen v minulém roce 2020 stála péče o rozestavěnou budovu a akciovou společnost neuvěřitelných 18,2 miliónu Kč – to vše podle oficiálních zdrojů vedení Prahy 8 tj. Závěrečného účtu MČ Praha 8 za rok 2020!

Stavební dobrodružství vedení Prahy 8 v letech 2010-2021 přišlo občany Prahy 8 hodně draho!
Praha 8 přišla o důležité pozemky na Palmovce, o rozestavěnou budovu, ale i o spoustu peněz z privatizace. MHMP „výměnou“ za stavbu a pozemky na Palmovce vyplatí MČ Praha 8 postupně 550 milionů Kč (v několika letech v několika splátkách). MČ Praha 8 bude muset zaplatit Metrostavu nezaplacené faktury za stavbu a nejspíše i penále, v zákulisí se hovoří o částce 140 miliónů Kč.

Navzdory všem těmto ztrátám je dohoda s MHMP pro občany Prahy 8 lepší než nekonečné soudní spory a další utrácení vedení Prahy 8 a lití obecních peněz do stavby a Centra Palmovka a.s.

Tomáš Pavlů, zastupitel MČ Praha 8